Kanovereniging Dorestad
Voor sportieve natuurliefhebbers uit Wijk bij Duurstede en omgeving
Kanovereniging Dorestad
Voor sportieve natuurliefhebbers uit Wijk bij Duurstede en omgeving
Kanovereniging Dorestad
Voor sportieve natuurliefhebbers uit Wijk bij Duurstede en omgeving
Vorige slide
Volgende slide

Nieuws over de vereniging

25 mei, 1 en 8 juni 2024
Leer kajakvaren in Wijk bij Duurstede
Kanovereniging Dorestad (KVD) organiseert in juni een introductiecursus kajakvaren. De ervaren instructeurs van de KVD leren je op zatermiddag 25 mei, 1 en 8 juni alle basistechnieken van het kanovaren.

De startlocatie voor de training is het gezellige clubhuis aan de Lek bij de steenfabriek Bosscherwaarden. (Lekdijk West 28, Wijk bij Duurstede) Je hoeft geen vaarervaring of kajak te hebben: de KVD leent je alle benodigde spullen en zorgt voor voldoende begeleiding.

De kosten zijn slechts € 40,- voor 3 middagen. Mocht je na aflopen besluiten lid te worden dan krijg je een korting van € 40,- . Voor meer info en opgeven voor de training mail naar info@kvdorestad.nl. Reageer snel zodat je niet op de wachtlijst komt: wie het eerst komt, wie het eerst vaart. Misschien vind je het kajakvaren wel zo leuk dat je daarna besluit om lid te worden van de KVD.

Elke woensdagavond en zaterdag zijn er leden die samen gaan peddelen waardoor je al snel ervaring op doet en vaarkilometers kunt maken. Sommigen wachten op het mooie weer en rustige stroming, anderen genieten van een hardere wind of varen zelfs in het donker, het kan allemaal. Daarnaast organiseren wij het hele jaar door vele tochten: korte tochten op rustig water voor de beginners (Bijvoorbeeld: de Linge, de Lek en Utrechtse grachten) maar ook meer uitdagende tochten voor de ervaren kanovaarders (Bijvoorbeeld: Markerwadden, de Kreupel, Zeeland). Af en toe gaan we ook een weekend samen op stap of maken een buitenlandtocht, super gezellig en een mogelijkheid om eens iets verder weg te gaan varen.

Heb je al veel kajak ervaring maar kun je nog wat vaartips gebruiken? Neem dan gerust contact met ons op, wij vinden het erg leuk om je met een aantal goede tips nog meer te laten genieten van het kanovaren. (een cursus van een dagdeel kost € 15,- ) In overleg kun je ook altijd een keer meegaan met een tochtje om te kijken of een lidmaatschap van de KVD iets voor jou is.

Voor onze eigen leden organiseren we ook regelmatig gratis trainingen: duikelcursussen, opfris trainingen, zee kajakken en zelfs kano onderhoud. Zo leren we allemaal nog bij en blijven we onszelf uitdagen. Voor nog meer leuke foto’s en sfeerimpressies kijk ook eens op onze facebook pagina (KV Dorestad).
Aanmelden

KVDorestad

Bezoekadres:

Lekdijk West 28, 3961 MC Wijk bij Duurstede

Postadres:

Sleedoorn 1, 3984 AR Odijk

Mailadres:

info@kvdorestad.nl

Afbeelding-van-WhatsApp-op-2023-12-05-om-21.12.42_3d1f0f9a