Verslag van de tocht naar Belt Schutsloot

Verslag: Agniet
Foto’s: Anja en Agniet

De lunchpauze

Op zaterdag 21 april togen we met een volgeladen botenkar met 9 kano’s en 2 auto’s naar Belt Schutsloot. Anja en Pauline hadden de tocht voorgevaren en contact gelegd met de lokale caravanclub. We mochten niet alleen vanaf hun steiger de tocht starten maar werden ook heel gastvrij onthaald op koffie! Dat lieten we ons goed smaken na de lange autorit.

Het was heerlijk weer en de zonnebrandcrème werd goed gebruikt. We voeren door het prachtige gebied van de Wieden, waar kort tevoren het riet was geoogst. Het lag nu te drogen op de rietakkers in schilderachtige hopen, om en om gestapeld. We volgden voor het grootste deel de route van Natuurmonumenten, die met onopvallende bruine bordjes werd aangegeven. Aangezien het voor sommigen onder ons de eerste kanotocht was, lag het tempo op een gemoedelijk niveau.

Instappen na de theepauze

Bij de uitstapmogelijkheden kwamen we tot twee keer toe dezelfde mensen tegen, die met grote interesse toekeken hoe we vakkundig 9 boten uit het water haalden en achter hun bankje neervlijden. De ondergrond was verrassend veerkrachtig en als je lang op één plaats bleef staan kreeg je spontaan natte voeten.

Na zo’n 14 km kwamen we weer terug bij ons startpunt. Het was een mooie tocht met een prachtig landschap en veel gezelligheid. Eus en Leonoor als chauffeurs brachten ons weer terug naar het clubhuis. Anja en Pauline wil ik graag bedanken voor de organisatie! Volgend jaar zijn we weer welkom bij de caravanclub, dat is zeker!