Snerttocht

Net zoals voorgaande jaren stond de snerttocht op de vaarkalender. Eigenlijk was het wel een beetje snert weer, maar dat heeft 7 voortvarende Doresteders er niet van weerhouden om in hun kano te stappen.

Interview:

Bij Kanovereiging Dorestad aan de Kromme Rijn bij Werkhoven heb ik 3 vragen voor de deelnemers .

Een snerttocht, moet ik dat letterlijk nemen?

Nee hoor, dat heet zo omdat we elk jaar op de eerste zaterdag van het nieuwe jaar na het varen snert krijgen.

Het vriest, ijzelt en er is mist. Is het niet te koud om te varen?

Dat valt wel mee. We zijn er goed op gekleed, hebben een spatzeil om, zodat er geen water in de kajak kan komen en we hebben handschoenen of moffen aan. Moffen? Ja speciale kanomoffen die je aan je peddel doet, je handen blijven daarin droog en warm en je behoudt de grip op de peddel.

Hebben jullie onderweg nog wat beleefd?

Er is altijd wel iets te zien of te horen. Dit keer hebben we een ijsvogeltje gezien dat als een blauwe flits laag over het water voor ons uit vloog. Verder waren de takken en uitgebloeide berenklauwen beijzeld, waardoor ze wel van doorzichtig glas leken. Bovendien maakten de beijzelde bomen bij een zuchtje wind een prachtig tinkelend geluid.

Dit keer is het niet nodig om de boten vanaf de steiger naar de loods te dragen want ze glijden moeiteloos over het bevroren gras naar de loods. De snerttocht is afgelopen. De snert is warm.

Voor KVDorestad is het kanojaar 2017 geopend!

Eenmaal weer binnen kon iedereen zich warmen bij de lekker brandende kachel en de warme erwtensoep smaakte voortreffelijk.

Om 4 uur waren er veel meer clubleden aangeschoven, uiteraard na elkaar uitgebreid gezondheid, geluk en een goed kanojaar toegewenst te hebben. Toen was het tijd voor Anita voor haar Nieuwjaarstoespraak. Zij keek terug op 2016 met als diepte punt het overlijden van Micha en als hoogtepunt de opening van de kanosteiger, de tochten en de lustrumactiviteiten.

De vaarkalender staat weer aardig vol. Maar er kan altijd op zaterdagmiddag of woensdagavond gevaren worden.

PROOST!

Datum:Zaterdag 17 januari 2017