ical Google outlook Verslag
Map

Met 12 mannen en vrouwen vertrokken we op 8 april naar de geboortegronden van Corné. Hoewel: gronden? Meer water dan grond in dat gebied! Bij het oversteken van het Braassemermeer zagen we al gauw een kiekendief, door Corné feilloos herkend. Toch weer een leuk moment. Hans, onze huisbioloog, probeerde ons de verschillen tussen eenden en ganzen uit te leggen. Niet alle ganzen hebben een langere nek dan eenden en ze eten niet allemaal gras. Zwanen, ganzen en eenden behoren tot dezelfde familie, de Anatidae. Hoe langer de nek, hoe dieper ze in het water kunnen fourageren. Dat is ecologisch de kern van de zaak. Sommige eenden, zoals de bergeend komen qua neklengte in de buurt van een gans. Kortom: het is niet zo simpel als je denkt!

Bij ons eerste pauzepunt, de steiger van de pont bij het Paddegat hadden we wat verschil van mening met de uitbaatster van de pont. We hebben echter keurig de steiger vrij gelaten voor de horden fietsers die van de pont gebruik maakten. We pasten net niet allemaal om de enige picknick 

bank die daar stond, maar dat mocht de pret niet drukken. Na de pauze werden we weer in de boten gelokt door het verleidelijke geluid van de mondharmonica van Corné, als een ware rattenvanger van Langeraar.

De tweede stop was langs de Drecht, pal voor een huis met kanoliefhebbers. Zij kwamen dan ook naar buiten voor een praatje, zo kan het dus ook gelukkig. Bij het opvaren van het Ter Aarkanaal zagen we een kilometers lange file van geparkeerde auto’s. Marjolein ging spontaan poolshoogte nemen en het bleek dat het lokale tuincentrum een soort uitverkoop hield, de Amstelfair. Voorwaar een uitje van grote lokale betekenis! We peddelden er rustig langs, blij dat we op het water waren.

Na 22 km waren we weer terug op ons startpunt in Langeraar. Moe maar voldaan, zoals dat heet. De spieren waren weer een beetje uitgedaagd na een lange tijd. Peter ontdekte nog een spijker in zijn autoband, maar gelukkig was de reserveband paraat om ons weer veilig huiswaarts te brengen. Het terras stond klaar voor een afzakkertje in de zon.

Corné bedankt voor deze tocht!

Extra foto's