Clean your river!

ical Google outlook Aankondiging Vaartocht
Clubhuis Werkhoven Map

Clean your river

Zaterdag 23 maart is het weer landelijke schoonmaakdag. Net als de drie voorgaande jaren gaan we weer drijfvuil verzamelen in de Kromme Rijn. De hoeveelheid op te halen afval verschilt per jaar. Vorig jaar hadden we werkelijk een record opbrengst en moest de gemeentereiniging van Wijk worden ingeschakeld om al het verzamelde vuil op te halen bij de kanoclub.

Het gebruik van een spatzeil is bij dit werk af te raden. Je vuilniszak en grijper kun je dan tijdens het varen tussen je benen stoppen en zijn dan makkelijk bereikbaar. Omdat het best nat en vies in je boot wordt is een regenbroek een aanrader bij dit werk. Trek ook niet je mooiste jack aan want die wordt vaak ook nat en vies.

Is dit dan wel leuk om te doen? Jazeker, het geeft heel veel voldoening om al dat plastic, flessen en ballen te verzamelen. Soms is er zoveel afval dat je vuilniszak al snel vol is. Het zou handig zijn wanneer er 1 of 2 canadese kano’s meevaren om onderweg afvalzakken in te dumpen.

We maken het traject schoon van ons clubhuis tot de sluis bij Werkhoven en van clubhuis tot sluis bij Cothen. Vorig jaar deed de Krommerijnder het stuk van Wijk tot de sluis bij Cothen. Ik zal nog informeren wat hun plannen voor dit jaar zijn.

Bij de gemeentewerf in Wijk kunnen we grijpers en vuilniszakken krijgen.

Graag even mailen wanneer je meedoet dan weet ik hoeveel grijpers ik moet ophalen.

Datum:

Zaterdag 23 maart

Verzamelplek, tijd:

Clubhuis 13.00 uur

Tijdsduur

2 à 3 uur

Moeilijkheidsgraad:

Meenemen:

Regenbroek i.p.v. spatzeil

Vaarleiding:

Joke

Aanmelden: