• Kanovereniging Dorestad

  Over ons

  Voor sportieve natuurliefhebbers uit Wijk bij Duurstede en omgeving

 • Kanovereniging Dorestad

  Over ons

  Voor sportieve natuurliefhebbers uit Wijk bij Duurstede en omgeving

 • Kanovereniging Dorestad

  Over ons

  Voor sportieve natuurliefhebbers uit Wijk bij Duurstede en omgeving

  Over KV Dorestad

  Een stukje geschiedenis

  De vestigingsplaats van onze vereniging is Wijk bij Duurstede. De oprichters van onze kanoclub zijn ook afkomstig uit Wijk bij Duurstede. Vandaar de naam van onze kanovereniging: kanovereniging Dorestad. Dorestad was één van de belangrijkste internationale handelsplaatsen van het einde van de 7e tot het midden van de 9e eeuw. Het was gelegen waar nu het huidige Wijk bij Duurstede ligt.

  Kanovereniging Dorestad werd opgericht op 14 februari 1991 als afsplitsing van de Utrechtse Kanoclub (UKC). In 1991 verhuisde de toenmalige UKC van Wijk bij Duurstede naar haar huidige locatie aan de Maarseveenseplassen. Voor de leden afkomstig uit de directe omgeving van Wijk bij Duurstede was dit de reden om met een nieuwe kanovereniging op dezelfde plek verder te gaan. Bij haar oprichting was de kanovereniging gehuisvest in een gebouw van de steenfabriek “De Lunenburgerwaard”, gelegen in de uiterwaarden van de Lek. In januari 1999 werd de steenfabriek door een brand grotendeels in de as gelegd, waardoor de vereniging op zoek moest naar een nieuwe locatie. Uiteindelijk werd er een goed alternatief gevonden in het naburige Werkhoven direct aan de rivier de Kromme Rijn.

  In 2021 zijn we teruggekeerd naar de Lek. Utrechts Landschap bood ons een fantastische locatie aan de Lek aan, waar we ons clubhuis konden vestigen. 

  Huisvesting kanovereniging Dorestad

  Kanovereniging Dorestad is gevestigd in de voormalige steenfabriek ‘De Bosscherwaarden’. Het ligt direct aan de Lek en maakt deel uit van het natuurgebied dat door het Utrechts Landschap wordt beheerd.

  Het clubgeouw is  uitgerust met een kanostalling die nu aan 75 kano’s plaats biedt. Daarin kunnen de leden hun eigen kano stallen en heeft de vereniging ook ongeveer 10 kano’s die, tegen een kleine vergoeding, uitgeleend kunnen worden aan mensen die wel lid zijn, maar nog geen eigen boot bezitten. De kano’s worden ook gebruikt voor de beginnerscursus die elk jaar georganiseerd wordt

  Er is een kleedruimte en er is een ruime plaats voor het opbergen van peddels, zwemvesten en ander uitruisting.

  De vereniging bezit 3 kanokarren die gebruikt worden voor de verplaatsing van kano’s voor activiteiten elders in het land of voor de buitelandse kampeerweken.

  We zijn trots op de door ons zelf ontworpen en gebouwde kantine. Een sfeervolle plek waar we voor- en na de vaartochten, bij het haardvuur bij kunnen komen na kunnen praten.

  In 2021 hebben toestemming gekregen om direct aan de Lek een eigen steiger te bouwen. Rekening houdend met de variërende waterstanden hebben we een steiger gebouwd die bij de bij wisselende waterhoogten een comfortabele instap biedt.

   

  Kanovereniging Dorestad

  Via het contactformulier kun je een vraag stellen. Je kunt ook woensdagavond (van 19.30 uur tot 22.00 uur) of zaterdagmiddag (van 14.00 uur tot 18.00 uur) ons clubhuis bezoeken om daar kennis te maken met onze vereniging.

  Bezoekadres:

  Lekdijk West 28, 3961 MC Wijk bij Duurstede 

  Postadres:

  Sleedoorn 1, 3984 AR Odijk