Activiteitenkalender

Hieronder een overzicht van al onze activiteiten

< September 2018 >
MaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdagZaterdagZondag
          1 2
3 4 5 6 7 8Utrechtse grachtentochtUtrechtse grachtentochtBijna niet meer weg te denken op de vaarkalender. We starten en eindigen bij “De Rijnstroom”, drinken daar koffie/thee met iets lekkers en varen op ons dooie gemak door de Utrechtse wateren. Dit jaar proberen we weer een andere variant van de tocht te vinden maar de highlights van Gracht, Grift en Minstroom zullen zeker niet ontbreken! 9
10 11 12 13 14 15Vinkeveense plassenVinkeveense plassenTijd: 8:30 am
Deze tocht stond nog niet op de vaarkalender.
Toen Jos Nollet mij vertelde dat hij 28 jaar lid is geweest van KV De Ronde Venen in Vinkeveen en het gebied daar op zijn duimpje kent vroeg ik hem of we daar niet een keertje met hem konden varen. Dat staat nu gepland voor 15 september.
De omgeving van Vinkeveen heeft qua water vrijwel alles wat je zou willen; mooie slootjes, groot water, en diverse kanoroutes.
Afhankelijk van de wind (richting en sterkte) bepalen we aldaar welke route we varen.
16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29Marker wadden vanuit LelystadMarker wadden vanuit LelystadOp 29 september varen we naar een nieuw stukje Nedeland; de Marker Wadden. Net ten noorden van Lelystad worden momenteel een aantal eilanden opgespoten in het Markermeer waar zich de komende jaren een nieuw natuurgebied zich zal ontwikkelen. Dat proces is al een poosje gaande. In 2017 werden er al 2000 vogelnesten geteld. Naast natuur is er ook plaats voor recreatie in de vorm van wandelen en kamperen en we krijgen er misschien wel een mooi kanogebied bij.
Op 8 september wordt het haventje bij het grootste eiland geopend en wordt het gebied toegankelijk voor het publiek.
Ik ben razendnieuwsgierig hoe het er allemaal uitziet en daarom wil ik met een aantal wat meer ervaren kanoërs het gebied gaan verkennen.
30
Categories
 Algemeen
 Vaartocht
 Cursus