KVD

Aankondigingen

Kanovereniging Dorestad

We organiseren ook in 2021 weer een aantal vaartochten op de mooiste rivieren en meren van Nederland

We nodigen je uit om met ons mee te varen

We organiseren ook dit jaar weer een aantal interessante dagtochten. Ben je nog geen lid en het ljikt je leuk om een keer mee te varen, informeer dan via het contactformulier wat de mogelijkheden zijn.

Er is dan vaak ook wel een mogelijkheid om voor een dag een verenigingsboot en uitrusting te huren.

Door de coronacrisis is het aantal georganiseerde tochten de komende tijd beperkt, maar meevaren op woensdagavond of zaterdagmiddag vanuit het clubgebouw kan altijd.

Vaarkalender

Vaarkalender 2021

Op geheel ondemocratische wijze heeft de vaarcommissie de vaarkalender voor dit jaar vastgesteld. Maar dat wil niet zeggen dat als je nog briljante ideeën hebt ze niet alsnog toe te voegen zijn.

Overigens is de vaarcommissie niet voornemens voor alle tochten zelf de organisatie op zich te nemen. We vragen dus vrijwilligers die de voorbereiding van een tocht of activiteit naar zich toe willen trekken. De data zijn niet in beton gegoten dus voel je vrij om te reageren. Details voor de tochten worden t.z.t. nog gecommuniceerd via de mail, website en clubblad.

Voorlopig ziet het programma er als volgt uit:

’T is effe wennentocht op de Lek naar Culemborg (voor iedereen)

Geen organisator. We vertrekken om 13:30 uur

Een tocht over de Lek voor iedereen. Voor sommigen om kennis te maken met het nieuwe “thuiswater”, voor andere gewoon om fijn te varen. Maar vanuit het nieuwe clubhuis toch even wennen voor iedereen.

Kanocursus 1

Organisatie: Anita
De jaarlijks terugkerende cursus basisvaardigheden voor de beginnende kanovaarder, les 1.

Spic & Spandag

Organisatie: nog aan te wijzen
Volgende week is de open dag en wordt het nieuwe clubhuis officieel in gebruik genomen.
Als iedereen er vandaag nog even de schouders onder zet wordt het volgende week een topdag

Open dag

Organisatie: Rita en Ina
Ook zo benieuwd wie het lintje gaat doorknippen?

6 jun

Kanocursus 2

Organisatie: Anita

De jaarlijks terugkerende cursus basisvaardigheden voor de beginnende kanovaarder, les 2.

12 jun

Kanocursus 3

Organisatie: Anita De jaarlijks terugkerende cursus basisvaardigheden voor de beginnende kanovaarder, les 3.

19 jun

En dan nu in het echttocht bij Wilnis (voor iedereen

Organisatie: nog aan te wijzen

Voor iedereen voor wie door de cursus het enthousiasme alleen nog maar verder aangewakkerd werd en voor iedereen die al lid van de vereniging is maken we een tocht met een bescheiden lengte door het polderlandschap van het Groene Hart.

10 jul

10 juli: De ronde van de Rondehoep (voor geoefenden)

Organisatie: Corné

Een rondje Rondehoep over de Amstel, de Waver en de Bullewijk. Voor de wat geoefende kanoër over een afstand van 18 km. Linksom of rechtsom… het maakt niet uit. We komen altijd weer bij het beginpunt uit.

24 jul

Almere – Marken – Volendam (voor gevorderden)

Organisatie: Corné

Voor de gevorderde kanoër met de juiste uitrusting voor grootwater. We starten in Almere. Steken over naar het paard van Marken waar we even uitrusten. Daarna gaan we een visje eten in Volendam en keren weer terug naar Almere.

7 aug

Ottoland, maar dan op het water (voor iedereen)

Organisatie: nog aan te wijzen
Rond het land van Otto in de Alblasserwaard ligt het water waarop je heerlijk kunt kanoën. 16 km! Wie durft?

21 aug

Verrassingstocht op de Lek (voor iedereen)

Organisatie: verassing
Zoals de naam van de tocht al aangeeft….

29 aug

Waaltocht omgeving Gorinchem (voor gevorderden)

Organisatie: Corné
Zwaaien naar de schepen op de Merwede bij Gorinchem met een pauze bij slot Loevestein. Daarna met de stroom mee terugvliegen naar Hardinxveld waar we gestart waren.

11 sep

Avondtocht op de Lek (voor iedereen)

Organisatie: Gerard
Als de avond valt is de rivier op zijn mooist. Dat zou iedereen eens moet meemaken

18 sep

Rondje Kreupel (voor gevorderden)

Organisatie: Corné
Een nieuw stukje Nederland in het IJsselmeer. Als je nog niet weet waar het is… ga dan mee met deze ontdekkingsreis.

24-26 sep

Kanoweekend Vlietlanden (voor iedereen)

Organisatie: Rita en Ina

Een compleet weekend activiteiten waar iedereen aan mee kan doen

Rondje Tiengemeten (voor gevorderden)

Organisatie: nog aan te wijzen
We bezoeken dit eenzame en verlaten eiland in de Haringvliet en varen er rondom heen.

Herfst op de Linge (voor iedereen)

Organisatie: Marijn

Als de Betuwe in bloei staat is het prachtig varen op de Linge, maar ook als al het fruit blozend aan de bomen hangt is het er goed toeven. Vanuit Geldermalsen varen richting Beesd langs de Appeldijk van Mariënwaerdt.

KVD klassieker ‘De Brombeertocht’ (voor geoefenden)

Organisatie: Kees

Behoeft geen verdere uitleg. Een kleine wijziging: we varen door tot de Bosscherwaarden.

29 nov

Klussendag (voor iedereen)

Organisatie: nog aan te wijzen
Ook al na een paar maanden op de nieuwe locatie zijn er klussen te verrichten. Waarschijnlijk moeten ook de plinten in het clubhuis dan nog geplaatst worden en andere zaken in die categorie.

17 nov

ALV (voor leden)

Organisatie: het bestuur
Najaarsvergadering om een tipje van de sluier op te lichten over hoe het de vereniging het afgelopen jaar financieel gegaan is en om de vaarplannen voor het nieuwe jaar te bedenken.

Contact:

Via het contactformulier kun je een vraag stellen. Je kunt ook woensdagavond (van 19.30 uur tot 22.00 uur) of zaterdagmiddag (van 14.00 uur tot 18.00 uur) ons clubhuis bezoeken om daar kennis te maken met onze vereniging.

Bezoekadres:

Lekdijk West 28, 3961 MC Wijk bij Duurstede