Varen in en rond Breda was het idee. Er blijkt daar al een panklare en ‘voor elk wat wils’ aantrekkelijke tocht te zijn. Dan wordt 1 + 1 = 2 en is de keuze snel gemaakt. Wij sluiten ons aan bij het jaarlijks door KV Breda georganiseerde en op de TKBN vaarkalender 2018 opgenomen ‘Rondje Breda’. Tijdens deze tocht kunnen we ervaren of de bijnaam van Breda, ‘De parel van het zuiden’, terecht is. We varen 15 km over de singels van Breda. Met een uitstapje over de in ere herstelde meanders van de Bovenmark, tot aan de eerste stuw bij de Bieberg nabij Ulvenhout, waar de lunchpauze is.

Daarna naar het gezellige oude stadscentrum om dat per boot (en ook te voet) te verkennen. Met naar keuze een terrasje (als er plek is tenminste, alle zondagen zijn koopzondagen), een vrije wandeling of een wandeling met uitleg door de vaarleider van KV Breda als gids. Er is een routekaartje met wetenswaardigheden beschikbaar en je hebt een balpen nodig (meenemen!) voor een prijsvraagje.

Hierna varen we verder om de tocht bij het startpunt af te sluiten.

KV Breda geeft nog de volgende tip mee: er zijn diverse campings in de buurt om er een gezellig weekend van te maken, bijvoorbeeld

op Camping Liesbos www.camping-liesbos.nl , Minicamping Hoondert www.verhalenboerderij.nl of Minicamping Hof van Overveld www.hofvanoverveld.nl.

Datum:Zondag 26 augustus 2018
Verzamelen:Zaterdag 25 augustus 17.00u clubhuis opladen kano’s en daarna elders stallen kanokar
Vertrek:Zondag verzamelen 08:30 uur en 08:45 uur rijden. Verzamel- en vertrekpunt: zie onderstaand bij ‘Nadere informatie’. 
Thuiskomst:17:00 uur. 
Tochtlengte:15 km.
Moeilijkheidsgraad:2 (afstand en pleziervaart, geen overdraging).
Meenemen:Balpen, spatzeil, zwemvest, eten en drinken.
Reiskosten:Zie vaarkalender.
Overige kosten:Geen (eventueel terrasje eigen rekening).
Vaarleiding:KV Breda, Gerard van der Heijden.
Aanmelden:Afspraak met KV Breda: Wiek en Hay verzamelen de namen van de KvD deelnemers en geven die een aantal dagen van te voren door. Aanmelden per e-mail tot en met dinsdag 21 augustus bij Wiek of Hay.
Start- en eindpunt:Weerijssingel voor nr. 44 in Breda. Daar verzamelen 10:00 uur de deelnemers en auto’s. Start varen 10:30 uur.
Parkeren:Bij startpunt en directe omgeving.
Nadere informatie:TKBN tocht, organisatie KV Breda.
Toelichting verzamelen en vertrek: Ophalen kano’s op zondag kan niet volgens huurcontract, terugbrengen na een tocht wel onder voorwaarde dat dit een paar dagen vooraf gemeld wordt via bestuur (Riet of Erik) aan verhuurder. Bij opladen zaterdag afstemmen waar we de kanokar stallen en waar we zondag verzamelen en vertrekken. 

Meld je aan: