Märkische Umfahrt

ical Google outlook Aankondiging kano-kamperen
Clubhuis Werkhoven Map

Märkische Umfahrt

Dit is een van de allermooiste kanotochten in Duitsland over kleine riviertjes, kanalen en meren met schitterende landschappen. Er is overwegend een lichte stroming mee.

We varen een rondtocht van 180 km door het gebied tussen Berlijn en het Spreewald over de riviertjes de Dahme en de Spree. We verdelen deze tocht in ongeveer 9 vaardagen van 16-26 km en een rustdag ongeveer halverwege.

We kamperen tijdens deze tocht vooral op (kano)campings of bij kanoverenigingen en er zal voldoende gelegenheid zijn voor inkopen of het bekijken van het landschap, een leuk stadje of andere bezienswaardigheid.
Genieten staat voorop!

Onderweg kun je regelmatig overdragingen verwachten, maar ondanks dat dit in Duitsland altijd goed geregeld is, is een kanokarretje toch onmisbaar. Ook zijn er soms sluisjes waar je als kanovaarder gebruik van kunt maken.

Omdat het een rondtocht is komen we weer bij het startpunt uit en zijn we geen dag extra kwijt aan het weer ophalen van de auto’s.

We willen op zondag 12 mei vertrekken voor de rit van ongeveer 650 km naar het startpunt. Van maandag tot de week erna woensdag zijn we onderweg en op donderdag 23 mei hopen we (voor het eten) weer thuis te zijn.

Verdere afspraken maken we in overleg. Wij hebben er heel veel zin in!

Meld je aan voor deze tocht: