Op 29 september varen we naar een nieuw stukje Nederland; de Marker Wadden. Net ten noorden van Lelystad worden momenteel een aantal eilanden opgespoten in het Markermeer waar zich de komende jaren een nieuw natuurgebied zich zal ontwikkelen. Dat proces is al een poosje gaande. In 2017 werden er al 2000 vogelnesten geteld. Naast natuur is er ook plaats voor recreatie in de vorm van wandelen en kamperen en we krijgen er misschien wel een mooi kanogebied bij.

Op 8 september wordt het haventje bij het grootste eiland geopend en wordt het gebied toegankelijk voor het publiek.

Ik ben razend nieuwsgierig hoe het er allemaal uitziet en daarom wil ik met een aantal wat meer ervaren kanoërs het gebied gaan verkennen.

Datum:

Zaterdag 29 september

Verzamelen:

8:30 uur bij het clubhuis

Vertrek:

9:00 uur naar Lelystad

Thuiskomst:

17:30 uur bij de club

Tochtlengte:

20-30 km

Moeilijkheidsgraad:

Meenemen:

Neem de nodige voorzorgsmaatregelen afhankelijk van wind en temperatuur. Bv. long john, zwemvest, droge kleding, lunchpakket en warme drank.

Reiskosten:

Zie vaarkalender, afstand v.v. is ca. 160 km

Vaarleiding:

Corné

Aanmelden:

Uiterlijk 26 september bij Corné

Start- en eindpunt:

Oostvaardersdijk in Lelystad

Parkeren:

Bij startpunt

Meld je aan voor deze tocht: