ical Google outlook Aankondiging

Eindpunt:

Zo’n 250 meter voor de brug van Laan van Maarschalkerweerd in Utrecht

Parkeren ophalers:

Je rijdt langs de sportvelden op de Laan van Maarschalkerweerd. Bij de stoplichten iets voor bocht naar links rechtsaf de Mytylweg in. Deze weg blijven volgen, maakt na 600 meter bocht naar links. Na ongeveer 1 km links de Blauwe- Vogelweg in. Daar is de parkeerplaats tegenover de Ariane de Ranitz school. De uitstapplaats ligt daarachter.

Thuiskomst:

Circa 17:00 uur

Tochtlengte:

Naar keuze 8 km, 14 km of totale 22 km

Moeilijkheidsgraad:

1,2

Meenemen:

Lunch en geld voor lekkere rijpe kersen en een stuk vlaai

Reiskosten:

Zie vaarkalender

Vaarleiding:

Nog niet bekend

Aanmelden:

Uiterlijk woensdag 26 juni bij Anja

anja.horemans@ziggo.nl

We varen vanaf Wijk bij Duurstede langs prachtige (kersen)boomgaarden en kastelen in de Kromme Rijnstreek. De tocht voert over een van de mooist bewaard gebleven delen van de rivier: het traject van Wijk bij Duurstede tot Utrecht. Hier stroomt de rivier door een sterk wisselend landschap van weilanden, boomgaarden, griendbossen en door de oude bosgebieden van Amelisweerd. Langs de route ligt hier en daar een molen

of een oud kasteel, zoals Rhijnestein bij Cothen, Beverweert bij Werkhoven en Rhijnauwen bij Bunnik.

De tochtlengte is in totaal ongeveer 22 kilometer van

Wijk tot Utrecht. Maar deze is in te korten tot 8 of 14 km. Dankzij de lichte stroom mee is de tocht niet zwaar. We pauzeren onderweg (voor de liefhebbers) bij een kersenboomgaard en bij ons eigen clubhuis. Ook voor de lunch zoeken we een plekje. De tocht is in samenwerking met de TKBN, dus dat betekent dat er een grote groep vaarders van Wijk naar Utrecht zal varen wat een prachtig gezicht zal zijn.

Voor kinderen en voor beginners is dit een mooie gelegenheid om een leuke tocht te varen die niet al te lang is, nl 8 km. Zij kunnen starten in Wijk en bij het clubhuis gewoon stoppen en al heerlijk kersen eten! Ook kun je ervoor kiezen om juist bij het clubhuis te vertrekken voor het tweede deel van de tocht, zo’n 14 km. Meld je hiervoor ook aan i.v.m. het vervoer van je kano terug.